Bodrumda bahçeye ne ekilir?
Bodrum’daki bahçeye ekilebilecek uygun bitkiler. Rengarenk ve canlı bahçeler için ideal seçim. Zeytin ağacı: Akdeniz bahçelerinin simgesi. … Lavanta: Aromatik ve göz alıcı … Bougainvillea: Duvarlarınızı süsleyecek renkli bir renk … Palmiye ağacı: Tropikal vurgular. … Aloe vera: Şifalı ve dekoratif. … Sukulentler: Bakımı kolay ve şık görünümlü.Daha fazla makale…•20 Haziran 2023
Bodrum’un hangi sebzesi meşhur?
Bodrum mutfağı; kabak çiçeği dolması, közlenmiş acı biber, turp salatası, hardallı salata, deniz börülcesi, taze börülce, kenker dolması ve ebegümeci salatası gibi sebze yemekleriyle ünlüdür.
Bodrum’da hangi ağaçlar yetişir?
Ormanlar çoğunlukla kızılçam, karaçam, fıstık çamı, sedir, ardıç ve dünyada nadir bulunan hoş kokulu “gündüz ağaçları”ndan oluşur. Vadide ve kıyılarda çok sayıda çınar, söğüt ve selvi vardır. Ülkenin yüzölçümünün %4,5’i çayır ve meralarla kaplıdır, %16’sı ekilebilir arazidir.
Muğla’da hangi tarım ürünleri yetişir?
MUĞLA İLİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Tarımsal üretim yıldan yıla değişmekle birlikte ilin en önemli tarım ürünlerini zeytin, sera domatesi, turunçgiller, çam balı, badem, nar ve su ürünleri oluşturmaktadır.
Bodrumda lavanta yetişir mi?
Bodrum Etrim’de lavanta bahçesi olduğunu biliyor muydunuz? Gıda, ilaç ve kozmetik sanayi gibi birçok sektörde yaygın olarak kullanılan lavanta bitkisi, Bodrum Belediyesi’ne ait Etrim Garaova Tarım Parkı arazisinde tarımsal Ar-Ge ürünü olarak yetiştiriliyor.
Kış aylarında bahçeye ne ekilir?
Kış sebzeleri denildiğinde akla gelen diğer türler pırasa ve sarımsak, alabaş, turp, şalgam, pancar, pazı, kereviz, marul ve lahanadır. Ülkemizde lahana, havuç, soğan, brokoli, karnabahar ve marul gibi kış sebzelerinin yetiştirilmesinde yabancı melez çeşitlerin kullanımı yaygındır.
Bodrumun özelliği nedir?
Bodrum, Ege ve Akdeniz iklimlerinin sentezi olan bir iklime sahiptir. Bir yarımada olarak, bir mikro iklim kuşağına sahiptir. Kış aylarında nem oldukça düşüktür. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise oldukça sıcak ve yağışlıdır.
Bodrum’dan ne alınır?
Sevdiklerinize Bodrum’a özel bir hediye almak istiyorsanız birçok seçeneğiniz var ama en önemlileri şunlardır: Bodrum sandaleti, balkabağı lambası, mandalina reçeli, el yapımı kolye veya bileklik, otantik halı, mandalina lokumu.
Bodrum’un neyi meşhur tatlı?
Gemici mezesi ve Türk pilavı gibi yan yemekler Bodrum bölgesinin mutlaka denenmesi gereken yemekleri arasındadır. Tatlı olarak ise yine bu bölgeye özgü lokma, kabak tatlısı ve ayva tatlısı gibi mevsimlik tatlılar deneyenleri mest etmektedir.
Bodrum meşhur çiçeği nedir?
Bodrum yöresiyle özdeşleşmiş olan begonvil, sıcağı, nemi ve güneşi seven çiçeklerden biridir. Sonbahar aylarında yapraklarını açmaya başlayan Bodrum’un meşhur çiçeğinin bakımı özenle yapılmalı ve çabuk büyümesi için budaması aksatılmamalıdır.
Bodrum bitki örtüsü nedir?
Bodrum-Milas karayolunun batı kısmındaki bitki örtüsü, bölgede “çeti” adı verilen çalılıklar ve çalılıklar ile dikenli otlarla kaplıdır. Karayolunun doğusunda kalan kısım ise iğne yapraklılar, yabani çilekler, mersinler ve sandal ağaçlarıyla kaplıdır.
Bodrum’da kiraz yetişir mi?
Mesela kiraz ağacı düşünüyorsanız Bodrum bölgesi uygun olmayabilir çünkü yazları çok sıcaktır, çünkü kiraz ağaçları 500-1800 m rakımlı, plato olan, toprağı ve nemi yeterli yerlerde yetişir.
Muğla’nın en meşhur meyvesi nedir?
3.4.
Muğla’da en çok ne üretiliyor?
İlin geniş ormanlık alanlara sahip olması nedeniyle doğadan toplanan endemik tıbbi ve aromatik bitkiler bakımından zengindir. 9. Bal üretim alanının %80’ini oluşturur, Türkiye bal ihracatının %90’ını Muğla’da üretilen çam balı oluşturmaktadır. 10.
Muğla’nın geçim kaynakları nelerdir?
İlin maden kaynakları zengindir. Bunların en önemlileri Yatağan linyit ve Fethiye krom yataklarıdır. Ayrıca Muğla önemli bir mermer merkezidir. İlin ekonomisi büyük ölçüde turizm ve tarıma dayanmaktadır. Ayrıca Dalaman ilçesinde bir kağıt fabrikası (eski adıyla SEKA, yeni adıyla MOPAK) bulunmaktadır.
Şubat ayında bahçeye ne ekilir?
Şubat ayında ekilen tarımsal ürünler arasında şeker pancarı, turp, fasulye, bezelye, marul, ıspanak, sarımsak ve bazı ılıman bölgelerde biber, domates, salatalık ve patlıcan tohumları da yer alıyor.
Mart ayında bahçeye ne ekilir?
Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.
Ekim ayında bahçeye hangi sebzeler ekilir?
Ekim ayında ekilebilecek sebze yelpazesi oldukça geniştir. Ispanak, maydanoz, taze soğan, nane, semizotu, dereotu, marul, kabak ve roka gibi birçok sebze bu ayda ekilebilecek sebzelerden bazılarıdır. Her mevsimin kendine özgü özellikleri olduğundan, yetiştirilen sebze ve meyve türlerinde değişiklikler olması kaçınılmazdır.
Güneş almayan bahçeye ne ekilir?
Gölgeyi seven bahçe sebzeleri nelerdir?Roka.Brokoli.Bezelye.Turp.Pancar.Havuç.Ispanak.Hardal otu.Diğer makaleler…