Aktüerya okuyan ne olur?
Aktuerler tüm ekonomik sektörlerde çalışabildikleri gibi sigortacılık, aracılık, değerleme, danışmanlık şirketleri, ticari bankalar, yatırım bankaları, yatırım şirketleri ve Sosyal Sigortalar Kurumu ile Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı gibi kamu kurumları gibi finansal hizmetler sektöründe de çalışabilmektedirler.
Aktüerler ne kadar maaş alır?
Yıllara göre maaşlar: Aktuerya uzmanı pozisyonunda 2024 yılında ortalama aylık maaş 53.500 TL iken, 2023 yılında bu ortalama 33.500 TL olacak.
Aktüerlik nasıl bir meslek?
Aktuerlik mesleği, sigortacılık, bankacılık ve finans gibi sektörlerde çeşitli riskleri belirlemek için matematiksel ve istatistiksel yöntemler kullanarak hesaplamalar yapan kişileri kapsar. Şirketlerde veya kurumlarda çalıştıkları alanlardaki durumlar hakkında tahminlerde bulunurlar.
Türkiye’de kaç tane aktüer var?
Türkiye’de kayıtlı aktuerler (127), stajyer aktuerler ve aktuerya yardımcıları (109) olmak üzere toplam 236 aktuer bulunmaktadır.
Aktüerya işsiz kalır mı?
Çok sayıda çalışanın aktuerlik mesleğinde eğitimi olmadığından, çalışanların işsiz kalma riski yoktur. Uzmanlar sigorta şirketlerinde, bankacılık sektöründe ve sosyal güvenlik kurumlarında kolayca iş bulabilirler. Kadınlar ve erkekler sektörde ayrımcılık yapılmadan istihdam edilir.
Aktüerya devlette ne iş yapar?
Bankalar ve diğer finansal kuruluşlar, risk yönetimi, kredi değerlendirmesi ve yatırım analizi gibi alanlarda aktuerleri işe alabilir. Ayrıca emeklilik, sağlık sigortası ve sosyal güvenlik gibi alanlarda kamu sektöründe çalışma fırsatlarına sahip olabilirler.
Aktüerlik hangi üniversitelerde var?
Aktuarya Bilimleri Bölümünün (Fakülte) bulunduğu üniversiteler: Ankara Üniversitesi. ANKARA / Ücretsiz / Gündüz Öğretim. Doğu Akdeniz Üniversitesi. KKTC / Burslu / Gündüz Öğretim. Hacettepe Üniversitesi. … Marmara Üniversitesi. … Marmara Üniversitesi. … Selçuk Üniversitesi. … Karabük Üniversitesi. … Kırıkkale Üniversitesi.
Hacettepe aktüerya kaç puan?
Fakülte Temel değerlerÜniversitelerTemel değer5Hacettepe Üniversitesi324.511146Karabük Üniversitesi192.716067Kırıkkale Üniversitesi238.264268Marmara Üniversitesi265.193326 satır daha
Aktüerlerin görevleri nelerdir?
Aktuer, istatistiksel ve olasılık hesaplamalarına dayanarak sigorta risklerini ve sigorta primlerini belirleyen ve bu sonuçlara göre geleceğe yönelik stratejik değerlendirmeler yapan kişidir.
Aktüerlik sınavları kaç seviye?
Birinci ve ikinci seviye sınavlarında toplam 30 çoktan seçmeli soru sorulur. Üçüncü seviye sınavlarında toplam 15 klasik soru sorulur. Birinci, ikinci ve üçüncü seviye sınavlarının süresi 180 dakikadır.
Aktüerya yüksek lisans hangi üniversitelerde var?
Türkçe#ÜNİVERSİTEPROGRAMLARI1Hacettepe ÜniversitesiLisans / Yüksek Lisans / Doktora2Marmara ÜniversitesiLisans3Orta Doğu Teknik ÜniversitesiYüksek Lisans4Bahçeşehir ÜniversitesiYüksek Lisans6 satır daha
Aktüer ünvanı nasıl alınır?
Yukarıdaki şartların üç yıllık mesleki deneyim şartı aranmaksızın karşılanması durumunda; Seviye 1 sınavlarını başarıyla tamamlayanlar stajyer aktuer, Seviye 1 ve 2 sınavlarını başarıyla tamamlayanlar yardımcı aktuer olurlar.
Aktüerlik sınavına kimler girebilir?
Lisans derecesi almak amacıyla Türkiye’de veya yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam edenler veya böyle bir kurumdan mezun olup lisans derecesi alanlar, birinci, ikinci ve üçüncü düzey sınavlarına başvuruda bulunabilirler.
Aktüer ne kadar kazanıyor?
Aktuerlerin en düşük maaşı 103 bin 500 TL, en yüksek maaşı ise 245 TL’dir.
Aktüerlik sayısal mı?
Aktuerya bilimi bölümü verileri ÖSYM ve YÖK’ün atlas web sitelerinden alınmıştır. Üniversite sayısı: Toplam 7 üniversitede aktuerya bilimi bölümü bulunmaktadır. SAY Puan türünde mevcuttur.
Aktüerya bilimleri nedir ne iş yapar maaşı?
Aktuerler genellikle iyi maaşlı işlerde çalışırlar. 2021 yılı itibarıyla Türkiye’de aktuerya bilimi mezunlarının ortalama maaşı 30.000 ile 100.000 TL arasındadır.
Aktüerya mühendisi ne iş yapar?
Aktuarya bilimi; Kaza, sakatlık, ölüm, hastalık gibi yaşamı etkileyen öngörülemeyen olaylar ve hırsızlık ve doğal afetler gibi malvarlığını etkileyen olaylar ve bu olayların mali sonuçlarıyla ilgilenir. Özellikle sigorta, finans ve benzeri sektörler veya mesleklerle ilgili olanlar olmak üzere mevcut riskleri değerlendirir.
Aktüer olmak için hangi bölüm okunmalı?
Aktuer ünvanını alabilmek için üniversitede dört yıllık aktuerlik eğitiminin tamamlanması gerekmektedir.
Aktüerlik belgesi ne işe yarar?
Aktuerya bölümünden mezun olanlar sigorta şirketlerinde, bankalarda, emeklilik fonlarında ve yatırım şirketlerinde çalışabilirler. Örneğin finansal risk analisti, aktuer veya sigorta matematikçisi olarak çeşitli pozisyonlarda kariyer yapma fırsatına sahiptirler.