Kadın hastalıkları ve doğuma ne için gidilir?
Jinekoloji; rahim, serviks, vajina, vulva ve fallop tüpleri gibi kadın üreme organlarının her türlü hastalığının tanısı ve tedavisi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü, doğum sonrası bakım ve gebelik sorunlarının giderilmesiyle ilgilenir.
Kadın hastalıkları ve doğum bölümü neye bakar?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı veya jinekoloji, gebelik dışındaki alanlarda; çocuk ve ergen jinekolojisi, üreme sağlığı, yüksek riskli gebelikler, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, cinsel işlev bozuklukları, menopoz ve genital estetik gibi konularda aktif olarak çalışmaktadır.
Kadın doğuma hangi şikayetlerle gidilir?
Adet düzensizliği, kısırlık, vajinal kuruluk, gebe kalamama, ağrılı cinsel ilişki, az veya çok adet kanaması, vajinadan et parçaları çıkması, cinsel isteksizlik, adet ağrısı, erken adet görme, çocuk sahibi olamama veya ilk adet kanamasının gerçekleşmemesi.
Kadın hastalıkları muayenesinde nelere bakılır?
Jinekolojik muayene, kadınlarda anormal vajinal kanama, anormal vajinal akıntı, kasık ağrısı, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, iyi huylu ve kötü huylu jinekolojik tümörler, kısırlık değerlendirmesi, doğum yardımı ve RİA uygulamaları gibi rahimin durumunu bilmemiz gereken durumlarda kullanılan önemli bir tanı yöntemidir.
Kadın doğum doktoruna kıllı gidilir mi?
Temiz olmayan bir genital bölgeyle doktora görünmek çok zor ve rahatsız edicidir. Bu nedenle jinekolojik muayeneden önce genital bölgenin temizlenmesi gerekir. Ancak birçok nedenden dolayı jinekolojik muayeneden hemen önce ağda, epilasyon ve tıraş gibi kıl alma işlemlerinin yapılması önemlidir.
Vajinal ultrason aleti kaç cm?
Düşük veya kanamanın nedenini tespit etmek için yapılır. Gebelik vajinanın girişinden 14-15 cm uzaklıkta yer alır. Ultrason probu servikse 8-9 cm’ye kadar nüfuz edebilir.
Kadın doğum doktoruna neler sorulur?
Hastanın yaşı, mesleği, medeni durumu, ilişki durumu, daha önceki gebelikleri, düşükleri, doğumları, ameliyatları, kürtajları vb. sorgulanır. İşlemler sırasında jinekolojik hastalıklar dışında başka hastalıkların olup olmadığı, adetlerinin düzenli olup olmadığı, adetlerinin süresi ve yaygınlığı ayrıntılı olarak sorulur.
Kadın doğum memeye bakar mı?
Bazı toplum kesimleri, kadınların göğüsleri olduğu için “jinekologlar ve doğum uzmanları meme rahatsızlıklarını tedavi eder” gibi bilgilerle yanlış bilgilendirilmektedir. Meme rahatsızlıkları, jinekoloji ve doğum uzmanlığı uzmanlık eğitiminin bir parçası değildir.
Kadın doğum idrar yolu enfeksiyonuna bakar mı?
Jinekolog en genel anlamıyla, gebelik öncesi dönemden başlayarak, gebelik süresince anne adayının ve çocuğunun sağlığını inceler; başarılı bir doğum hedefler. Genetik sorunlar vb. Jinekologlar vajinal ve idrar yolu enfeksiyonları ve daha birçok sorunla ilgilenir.
Vajina muayenesi nasıl yapılır?
Vajinal muayene: Jinekolog spekulum adı verilen jinekolojik muayene aletini kullanarak vajinanın içini inceler. Spekulum vajinal duvarları açar ve serviksi ve vajinanın içini görünür hale getirir. Bu, servikste oluşabilecek herhangi bir anormalliği veya lezyonu tespit etmeye yardımcı olur.
Adet sorunu için hangi bölüme gidilir?
Adetiniz yılda üç kereden fazla, 28 günden fazla, 35 günden fazla veya 21 günden az oluyorsa adetiniz gecikmiştir. Bu durumda kadın doğum uzmanı ve jinekolog ile konsültasyon gereklidir. Doktor ziyaretinde öncelikle hastanın tıbbi geçmişi alınır.
Jinekolog en son ne zaman ilişkiye girdiğini anlar mı?
Jinekolog en son ne zaman cinsel ilişkiye girdiğinizi biliyor mu? Jinekolog bir kişinin en son ne zaman cinsel ilişkiye girdiğini doğrudan söyleyemez.
Alttan muayene kaç dakika sürer?
Jinekolojik muayene sırasında kendinizi biraz kötü hissedebilirsiniz ancak bu muayene sırasında herhangi bir ağrı hissetmeyeceğinizi unutmayın. Muayene yaklaşık 10-15 dakika sürer.
Kadın hastalıklarında hangi testler yapılır?
Pap testi.Mamografi.Kemik mineral yoğunluğu testi.Kolorektal kanser taraması.Cilt kanseri taraması.Yumurtalık kanseri taraması.Diyabet taraması.Tiroid testi.
Vajinal ultrason ile nelere bakılır?
Bu ultrason tekniği; rahim, serviks, vajina, fallop tüpleri ve yumurtalıklar dahil olmak üzere vajinal organların ve yapıların hızlı bir şekilde görüntülenmesini sağlar. Açıklanamayan pelvik ağrı, şişlik veya enfeksiyonu teşhis etmek ve pelvik genişlemeyi araştırmak için en iyi test türüdür.
Kadın doğuma kontrol için ne zaman gidilmeli?
Adet kanaması olmayan bir dönemde muayene yapılması sonuçların ve muayene sürecinin daha etkili olmasını sağlar. Muayene öncesinde doktora verilmesi gereken bilgiler arasında son adet tarihi, adet aralıkları, genital bölgede ağrı ve kaşıntı gibi faktörler yer alır.
Kadın doğum ve kadın hastalıkları aynı mı?
Jinekoloji ve obstetrik anlamına gelir. Obstetrik, doğum ve gebelik alanını tanımlarken, jinekoloji bunun ötesine geçen jinekolojik hastalıkları tanımlar. Obstetrisyenler, tıp eğitimlerini tamamladıktan sonra jinekoloji konusunda uzmanlaşmış doktorlardır.
Kadın doğum doktoruna neler sorulur?
Hastanın yaşı, mesleği, medeni durumu, ilişki durumu, daha önceki gebelikleri, düşükleri, doğumları, ameliyatları, kürtajları vb. sorgulanır. İşlemler sırasında jinekolojik hastalıklar dışında başka hastalıkların olup olmadığı, adetlerinin düzenli olup olmadığı, adetlerinin süresi ve yaygınlığı ayrıntılı olarak sorulur.
Doğuma giderken hangi evraklar gerekli?
Doğum çantasında neler olmalı? Kimlik kartı, hastane belgeleri, iç çamaşırı, pijama takımı, gecelik, sabahlık, emzirme sütyeni, emzirme örtüsü Daha fazla ürün…